Yeah baby! - Reisverslag uit Louriçal, Portugal van Ralph Reijnders - WaarBenJij.nu Yeah baby! - Reisverslag uit Louriçal, Portugal van Ralph Reijnders - WaarBenJij.nu

Yeah baby!

Door: Ralph

Blijf op de hoogte en volg Ralph

16 Maart 2008 | Portugal, Louriçal

Maar weer eens een spannend verhaal uit Portugal, aangezien enkele van jullie hier al dagen smachtend op zitten te wachten. Ten eerste moet ik even kwijt dat het weer afgelopen week zeer relaxed was. Terwijl wij doorkregen dat het in Nederland hagelden en er zelfs op sommige plekken sneeuw viel, was het hier rond de 20 – 22 graden en scheen de zon flink. Daar hebben we dan ook af en toe van genoten, door onder het werk even langs een terrasje te gaan en daar een lekker koud biertje te drinken. Tsjah, die shit hoort er nou eenmaal bij.

Het 4de weekend heb ik ook weer achter de rug. En nog steeds ben ik niet zat geweest. Ik denk dat het sinds de strenge winter van 1987 niet meer voor is gekomen dat ik langer dan een maand niet zat ben geweest. Dit komt onder andere doordat ze hier met stappen niet heel veel drinken. Ik was samen met Alexandra en wat vrienden van haar zaterdag op stap geweest. Met € 35 in mijn portemonnee hoopte ik genoeg geld bij me te hebben voor deze avond. Eerst gingen we naar één of ander festivalletje. Daar was het bier slechts € 0.60! Enthousiast smste ik Tom dat dit er wel heel erg goed uitzag. We gingen echter na 1.5 uur al weg en zoveel had ik er toen nog niet naar binnengewerkt. Toen zijn we naar een kroeg gegaan, genaamd de Golden Bar. Daar was het best gezellig en er waren nog meer bekenden van het groepje met wie ik er was. 9/10 van de mensen bleek bang om Engels tegen me te praten, aangezien dat toch wel een zeer moeilijke taal is. Alexandra kent echter wel redelijk goed Engels en mocht dan soms ook als tolk fungeren. Zo was er één meisje die iets wilden weten. Namelijk of ik familie was van Ralph Lauren. Ik trok het raarste gezicht wat er bestaat, want hoe komt ze daar nou weer bij. ‘Nou, omdat jullie dezelfde naam hebben.’ was haar slimme antwoord. Jaja, want natuurlijk iedereen met dezelfde voornaam is familie. Dit meidje kwam dus niet al te slim over, maar heeft er wel voor gezorgd dat ik even hard heb kunnen lachen, waarop enkele gezichten me raar aankeken. Mensen die het schijnbaar een minder domme vraag vonden dan ik. Wat opviel was dat ook hier niet veel werd gedronken. Ik keek een keer om me heen. Terwijl in Nederland rond een uur of 1 iedereen met een biertje in zijn hand staat of shotjes naar binnen aan het gooien is, stond hier de helft van de mensen gewoon droog. Een wereld ging voor me open. Ik ben namelijk een schreeuwende Loes, dansende Mandy en vallende Chiel gewend. Uiteindelijk kwam het er op neer dat ik veruit het meeste had gedronken van iedereen, wat wil zeggen dat ik nog niet de helft op heb van wat ik normaal in Nederland met uitgaan drink. Toen we rond 3 uur de kroeg verlieten bleek dan ook mijn portemonnee nog flink gevuld te zijn en ik me druk had gemaakt om niets. Op de terugweg zijn we nog een Bifana gaan eten. Jaja, shoarmatenten hebben ze hier niet, maar Bifana is wel vergelijkbaar, ook vlees op een broodje. Een Bifana met 33cl bier erbij, € 4. Daar doen ze het in Nederland niet voor.

Op het werk was het deze week redelijk rustig. Wat betekende dat ik weer tijd had om wat aan mijn onderzoek te werken. Ik ben echter alleen nog maar bezig geweest met informatie verzamelen en situatieanalyse van het bedrijf te maken. Maar echt vorm krijgt het later wel. Op woensdag waren er weer klanten vanuit Nederland overgekomen. Zij willen graag een Bed & Breakfast beginnen. Zij hebben een zeer leuk stuk grond gevonden in Batalha, waar ze een optie op hebben genomen. Er moet nog alleen even gecontroleerd worden of er daar daadwerkelijk gebouwd mag worden etc. Want het is hier allemaal niet zo goed en duidelijk geregeld als in Nederland. Maandag komt er ook weer een echtpaar uit Nederland langs. Zij hebben inmiddels al gekocht, maar moeten nog wachten op goedkeuring van het plan. Wat waarschijnlijk binnen nu en enkele weken gereed is. Zij komen maandag langs om nog enkele zaken te regelen. Waarschijnlijk kan ik dan ook weer mee op pad, naar de verschillende instanties etc. Verder ga ik komende week grondig aan de slag met mijn scriptie. Ook belangrijk ;).

Later weer een update vanuit het zonnige Portugal.

• 16 Maart 2008 - 17:08

Bianca En Joris:

Hey Neger,
    Klinkt daar 'n stuk relaxter dan bij ons, alhoewel wij hebben wel kalashnikov's! Gna Gna!
    Kom er trouwens net pas achter dat je 'n waarbendegij.nu hebt...
    Mazzel!

• 26 Maart 2008 - 17:51

Ma:

Bij deze een "spontane"reactie!!
    Je begrijpt wel wat ik bedoel.
    Wel afkicken voor jou met uitgaan.
    groetjes
    Karin

• 26 Maart 2008 - 17:54

Kik:

Ga zo door met je verhalen.
    Want ze worden toch wel gelezen.
    Alleen de reacties blijven een beetje uit.
    Komt waarschijnlijk door al dat gsms en gehyve.
    Maar je verhalen zijn keileuk, dus ga zo door.
    groetjes
    Kik

• 28 Maart 2008 - 10:23

Tom:

nou dan gaan we hier ook maar reageren Ralph, ondanks al het gesms en gehyve natuurlijk! dat liedje wat ik had gestuurd al geluisterd trouwens?? ciao!

• 28 Maart 2008 - 20:01

Yvonne:

Hey Ralph,

We lezen je verhalen echt wel hoor!!!!!!